Szilvás tiramisu
Desszertek: Szilvás tiramisu a sok Tiramisu recept közül.
Elkészítés
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, 25 dkg cukorral felfőzzük, leszűrjük. A szilvát félretesszük, a levét sűrűre beforraljuk, majd a szilvát visszatesszük, hagyjuk kihűlni.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, állni hagyjuk. A sziruphoz a cukrot, és a vaníliás cukrot összekeverjük 2 dl vízzel, sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A krémhez a tojások sárgáját 1 evőkanál vízzel, csipet sóval, vaníliás cukorral és szilvapálinkával vízfürdő felett habosra keverjük, majd levesszük, és addig verjük tovább, amíg kihűl.
Közben a zselatint fél dl vízzel felforraljuk, kissé kihűtjük, és a krémhez keverjük a mascarponéval együtt. A tojásfehérjéből a maradék 1 dkg cukorral kemény habot verünk, majd ezt is a krémhez keverjük.
A szilvát kivesszük a levéből, lecsepegtetjük. Szögletes sütőformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy a szélein jól lelógjon. A babapiskótákat egyenletesen megforgatjuk a szirupban, és egy sort a forma aljára szorosan egymás mellé rakunk.
Erre egy sor lecsepegtetett szilvát teszünk, majd a krém egyharmadát rásimítjuk. Ezt ismételjük még kétszer. A tetejére krémet simítunk.
Két órára hűtőbe rakjuk, majd a fólia segítségével kiemeljük a formából, beszórjuk a kakaóval, és szeletelve tálaljuk.