Feltöltve:

Szilvás tiramisu

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

szilva50 dekagramm
cukor35 dekagramm
zselatinpor1 evőkanál
tojás4 darab
vaníliás cukor1 csomag
szilvapálinka2 evőkanál
mascarpone50 dekagramm
babapiskóta2 csomag
kakaópor4 evőkanál

Sziruphoz

cukor5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Desszertek: Szilvás tiramisu a sok Tiramisu recept közül.

Elkészítés

1

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, 25 dkg cukorral felfőzzük, leszűrjük. A szilvát félretesszük, a levét sűrűre beforraljuk, majd a szilvát visszatesszük, hagyjuk kihűlni.

2

A zselatint hideg vízbe áztatjuk, állni hagyjuk. A sziruphoz a cukrot, és a vaníliás cukrot összekeverjük 2 dl vízzel, sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

3

A krémhez a tojások sárgáját 1 evőkanál vízzel, csipet sóval, vaníliás cukorral és szilvapálinkával vízfürdő felett habosra keverjük, majd levesszük, és addig verjük tovább, amíg kihűl.

4

Közben a zselatint fél dl vízzel felforraljuk, kissé kihűtjük, és a krémhez keverjük a mascarponéval együtt. A tojásfehérjéből a maradék 1 dkg cukorral kemény habot verünk, majd ezt is a krémhez keverjük.

5

A szilvát kivesszük a levéből, lecsepegtetjük. Szögletes sütőformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy a szélein jól lelógjon. A babapiskótákat egyenletesen megforgatjuk a szirupban, és egy sort a forma aljára szorosan egymás mellé rakunk.

6

Erre egy sor lecsepegtetett szilvát teszünk, majd a krém egyharmadát rásimítjuk. Ezt ismételjük még kétszer. A tetejére krémet simítunk.

7

Két órára hűtőbe rakjuk, majd a fólia segítségével kiemeljük a formából, beszórjuk a kakaóval, és szeletelve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

110"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

780"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem