Feltöltve:

Szilvás torta

55
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

kristálycukor125 gramm
Ráma125 gramm
liszt125 gramm
vaníliás cukor2 csomag
tojás2 darab
sütőpor1 púpos evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
kék, vagy ringlószilva10 darab

Tetejére a szóráshoz

kristálycukor12 gramm
fahéj2 gramm

Desszertek: Szilvás torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt melegítsük elő 180 C°-ra és egy 18 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába sütőpapírt csíptessünk.

2

A Ramát a kristálycukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral habosítsuk fel. Ha felhabosodott a Rama, egyenként, további folyamatos habosítás mellett csurgassuk hozzá a tojásokat.

3

Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és ha a Ramához hozzáadtuk a tojásokat, forgassuk bele a sütőporos lisztet is a keverékbe.

4

Az így kapott masszát szedjük a papírral kibélelt sütőformába és egyenletesen kenjük el.

5

Ezután minél sűrűbben nyomkodjuk a masszába a negyedelt szilvákat, végül hintsük meg az egészet fahéjas cukorral.

6

A tortát légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 40-45 percig, tűpróbáig süssük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem