Feltöltve:

Szilvásbukta

access_alarm 90
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

szilvalekvár1 darab

Tészta

tej350 milliliter
friss élesztő30 gramm
porcukor50 gramm
búzaliszt550 gramm
4 gramm
tojás1 darab
Ráma90 gramm

Desszertek: Szilvásbukta a sok Bukta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A langyos tejben elkevert cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet és a sót egy tálba tesszük, majd összekeverjük. Ráöntjük a tojást, az olvasztott Ramát és a tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát.

2. lépés

Kb. 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kevés liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük. Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.

3. lépés

Lisztezett asztalon téglalapot nyújtunk belőle, majd pár perc pihentetés után 8x10 cm-es négyzetekre vágjuk és megtöltjük szilvalekvárral. Ha rá tettük a tölteléket, feltekerjük a töltelék irányából. Kb. 10 dkg Ramát felolvasztunk, egy részével kikenjük a tepsit, a többivel pedig bekenjük a buktákat úgy, hogy az oldalára is jusson.

4. lépés

A buktákat szorosan egymás mellé rakjuk. Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb. 25-35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek