Feltöltve:

Szilvásgombóc

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 evőkanál
tojás1 darab
cukor2 evőkanál
burgonya1 kilogramm
liszt20 dekagramm
fahéj1 teáskanál

Desszertek: Szilvásgombóc a sok Gombóc recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A gombócokhoz először burgonyás tésztát készítünk. A héjában megfőtt, és áttört burgonyát elkeverjük az olvasztott margarinnal, liszttel, megsózzuk, és 1 tojással összegyúrjuk.

2. lépés

Nem szükséges a tészta pihentetése, e nélkül folytatjuk tovább. A tésztánkat fél cm vastagra nyújtjuk, kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe teszünk 1 fél, magozott szilvát . Tegyünk a mag helyére cukrot vagy fahéjas cukrot. A négyszögek sarkait összefogjuk, és lisztes kézzel gombócokat formálunk.

3. lépés

Egy fazékban kevés só hozzáadásával vizet forralunk. A gombócokat kifőzzük. Akkor főtt meg a gombóc, ha feljött a víz tetejére és még egyet forr. Közben ne felejtsük el többször is megkeverni, mert leragadhat a fazék aljára.

4. lépés

Ha elkészültek a gombócok, szűrőlapáttal kivesszük őket, lecsepegtetjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem