Feltöltve:

Szilvia torta

0
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Az első tésztához

zsemlemorzsa7 dekagramm
kristálycukor16 dekagramm
dió11 dekagramm
tojás8 darab

A második tésztához

tej0.5 dl
dió15 dekagramm
mazsola15 dekagramm
kristálycukor14 dekagramm
tojásfehérje6 darab

A rátéthez

csokoládé10 dekagramm
víz2 evőkanál
kakaópor2.5 dekagramm
kristálycukor15 dekagramm
tojássárgája6 darab
Rama Vajas Íz25 dekagramm

Desszertek: Szilvia torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Az első tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, a darált diót és a zsemlemorzsát. A masszát Rama Vajassal kikent, kilisztezett kerek tortaformába (28 cm-es) töltjük és előremelegített sütőben 180 °C-on 20 percig (hőlégkeveréses sütőben 170 °C-on 20 percig) sütjük. Részlegesen kihűtjük és kiemeljük a formából. A második tészta elkészítéséhez ugyanúgy habbá verjük a tojásfehérjéket, együtt a cukorral, keverés közben óvatosan hozzáadjuk a mazsolát és a durvára aprított diót. A masszát Rama Vajassal kikent, kilisztezett tortaformába töltjük és 180 °C-on 15 percig sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből, megöntözzük a tejjel és hagyjuk hihülni. A krémhez gőz felett keverjük a tojások sárgáját, a cukrot, a kakaót és a vizet annyi ideig, hogy a massza megsűrűsödjön, a végén hozzáadjuk a tördelt csokoládét. Addig keverjük, míg a csokoládé megolvad, levesszük a tűzről és keverve kihűtjük. A Rama Vajast habosra keverjük és hozzákeverjük a kihűlt, főtt krémhez. Egységes massza eléréséig keverjük. A krémből félreteszünk egy keveset. A kihűlt első tésztát kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük a maradék krém felével, rátesszük a második tésztát, meglocsoljuk rummal vagy tejjel és rákenjük a krém másik felét, majd ráfektetjük az első tészta második felét. A torta külső széleit is megkenjük a félretett krémmel. Ízlés szerint a tortát megszórhatjuk darált dióval vagy csokoládéreszelékkel. Díszíthetjük karamellizált cukordíszekkel (összekevert olvasztott cukor és víz), amelyből előzőleg alufóliára különböző alakzatokat alakítottunk. Legalább három órára hűtőszekrénybe tesszük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem