Feltöltve:

Szilvia torta

access_alarm 0
cake Nehéz
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Az első tésztához

zsemlemorzsa7 dekagramm
kristálycukor16 dekagramm
dió11 dekagramm
tojás8 darab

A második tésztához

tej0.5 dl
dió15 dekagramm
mazsola15 dekagramm
kristálycukor14 dekagramm
tojásfehérje6 darab

A rátéthez

csokoládé10 dekagramm
víz2 evőkanál
kakaópor2.5 dekagramm
kristálycukor15 dekagramm
tojássárgája6 darab
Rama Vajas Íz25 dekagramm

Desszertek: Szilvia torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az első tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, a darált diót és a zsemlemorzsát. A masszát Rama Vajassal kikent, kilisztezett kerek tortaformába (28 cm-es) töltjük és előremelegített sütőben 180 °C-on 20 percig (hőlégkeveréses sütőben 170 °C-on 20 percig) sütjük. Részlegesen kihűtjük és kiemeljük a formából. A második tészta elkészítéséhez ugyanúgy habbá verjük a tojásfehérjéket, együtt a cukorral, keverés közben óvatosan hozzáadjuk a mazsolát és a durvára aprított diót. A masszát Rama Vajassal kikent, kilisztezett tortaformába töltjük és 180 °C-on 15 percig sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből, megöntözzük a tejjel és hagyjuk hihülni. A krémhez gőz felett keverjük a tojások sárgáját, a cukrot, a kakaót és a vizet annyi ideig, hogy a massza megsűrűsödjön, a végén hozzáadjuk a tördelt csokoládét. Addig keverjük, míg a csokoládé megolvad, levesszük a tűzről és keverve kihűtjük. A Rama Vajast habosra keverjük és hozzákeverjük a kihűlt, főtt krémhez. Egységes massza eléréséig keverjük. A krémből félreteszünk egy keveset. A kihűlt első tésztát kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük a maradék krém felével, rátesszük a második tésztát, meglocsoljuk rummal vagy tejjel és rákenjük a krém másik felét, majd ráfektetjük az első tészta második felét. A torta külső széleit is megkenjük a félretett krémmel. Ízlés szerint a tortát megszórhatjuk darált dióval vagy csokoládéreszelékkel. Díszíthetjük karamellizált cukordíszekkel (összekevert olvasztott cukor és víz), amelyből előzőleg alufóliára különböző alakzatokat alakítottunk. Legalább három órára hűtőszekrénybe tesszük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem