Színes szelet
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 evőkanál | |
liszt | 6 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
ételszínezék, hogy szép, világoszöld legyen | 10 gramm | |
étolaj | 1 dl |
A felső piros réteghez
magozott meggy | 15 darab | |
---|---|---|
meggyszörp, vagy málnaszörp hígítva | 8 dl | |
piros tortazselé | 2 csomag |
A középső fehér réteghez
Ráma | 20 dekagramm | |
---|---|---|
túró | 50 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
porcukor | 30 dekagramm | |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab | |
tejföl | 2 evőkanál |
Desszertek: Színes szelet a sok
Elkészítés
A cukor folyamatos hozzáadásával a tojásfehérjékből kemény habot verünk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet, a sütőport, az olajat és végül az ételfestéket.
Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral és előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon megsütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a középső réteget. A Ramát kenhető állapotúra melegítjük, de ne legyen folyós. Hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a túrót, majd belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, végül a tejfölt. Aki nem szereti a tejfölt, el is hagyhatja, de így nem lesz olyan folyós állagú.
Ha a tészta kihűlt, a túrós réteget rásimítjuk.
A piros réteghez a meggyszemeket kis csíkokra vágjuk és rászórjuk a túróra.
Elkészítjük a szörpben megfőzött zselatint. Mikor kezd kihűlni, akkor rákenjük a középső rétegre. Mikor teljesen megdermedt, vizes késsel felszeleteljük.