Színes szelet
Színes szelet
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 6 evőkanál
    • liszt - 6 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • ételszínezék, hogy szép, világoszöld legyen - 10 gramm
    • étolaj - 1 dl

    A felső piros réteghez

    • magozott meggy - 15 darab
    • meggyszörp, vagy málnaszörp hígítva - 8 dl
    • piros tortazselé - 2 csomag

    A középső fehér réteghez

    • Ráma - 20 dekagramm
    • túró - 50 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • porcukor - 30 dekagramm
    • citrom reszelt héja és leve - 1 darab
    • tejföl - 2 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A cukor folyamatos hozzáadásával a tojásfehérjékből kemény habot verünk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet, a sütőport, az olajat és végül az ételfestéket.
    2. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral és előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon megsütjük.
    3. Amíg a tészta sül, elkészítjük a középső réteget. A Ramát kenhető állapotúra melegítjük, de ne legyen folyós. Hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a túrót, majd belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, végül a tejfölt. Aki nem szereti a tejfölt, el is hagyhatja, de így nem lesz olyan folyós állagú.
    4. Ha a tészta kihűlt, a túrós réteget rásimítjuk.
    5. A piros réteghez a meggyszemeket kis csíkokra vágjuk és rászórjuk a túróra.
    6. Elkészítjük a szörpben megfőzött zselatint. Mikor kezd kihűlni, akkor rákenjük a középső rétegre. Mikor teljesen megdermedt, vizes késsel felszeleteljük.