Szív torta
Hozzávalók
cukor | 18 darab |
---|---|
kakaó | 1 darab |
liszt | 14 darab |
Ráma | 10 darab |
tojás | 7 darab |
növényi tejszín | 2 dl |
ét, folyékony tortabevonó | 1 darab |
színtelen marcipán massza | 7 dekagramm |
víz | 1 darab |
diórum aroma | 1 kevés |
ételszínezék. | 1 darab |
Desszertek: Szív torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Hat tojásból a szokásos módon piskótát sütünk szív alakú tortaformában. Kihűlés után lapjában elvágjuk. Közben elkészítjük a krémet. 10 dkg kristálycukrot felolvasztunk annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi. A tűzről levéve hozzáadunk 10 dkg diót, 1 evőkanál lisztet, 1 egész tojást, 1 evőkanál kakaóport és kevés rumaromát, majd ezeket összefőzzük. Amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a 10 dkg Ramát és a tejszínt. Gépi habverővel jó alaposan kidolgozzuk. Nagyon könnyű, habos krémet kapunk. Ezzel töltjük a tortát. Ha kész, rácsra tesszük és leöntjük a tortabevonóval, majd marcipánnal díszítjük. Én saját magam színeztem ételszínezővel, mindig csak annyit, amennyire szükség van.