Szív torta
Szív torta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 18 darab
  • kakaó - 1 darab
  • liszt - 14 darab
  • Ráma - 10 darab
  • tojás - 7 darab
  • növényi tejszín - 2 dl
  • ét, folyékony tortabevonó - 1 darab
  • színtelen marcipán massza - 7 dekagramm
  • víz - 1 darab
  • diórum aroma - 1 kevés
  • ételszínezék. - 1 darab

Elkészítés:

  1. Hat tojásból a szokásos módon piskótát sütünk szív alakú tortaformában. Kihűlés után lapjában elvágjuk. Közben elkészítjük a krémet. 10 dkg kristálycukrot felolvasztunk annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi. A tűzről levéve hozzáadunk 10 dkg diót, 1 evőkanál lisztet, 1 egész tojást, 1 evőkanál kakaóport és kevés rumaromát, majd ezeket összefőzzük. Amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a 10 dkg Ramát és a tejszínt. Gépi habverővel jó alaposan kidolgozzuk. Nagyon könnyű, habos krémet kapunk. Ezzel töltjük a tortát. Ha kész, rácsra tesszük és leöntjük a tortabevonóval, majd marcipánnal díszítjük. Én saját magam színeztem ételszínezővel, mindig csak annyit, amennyire szükség van.