Szivárvány falatok
Hozzávalók
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 20 dekagramm | |
cukor | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
tojás | 1 darab | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
citromsárga, piros és kék ételszínezék | 1 kevés |
Desszertek: Szivárvány falatok a sok
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°-ra.
A lisztet, a Ramát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a sütőport gyúrjuk össze.
Vágjuk 6 részre.
Keverjük a részekbe az ételszínezékeket: 1. rész: citromsárga, 2. rész: piros és citromsárga, így kapunk narancssárga lesz, 3. rész: piros, 4. rész: kék és piros, így lila színt kapunk, 5. rész: kék, 6. rész: kék és citromsárga, hogy zöld színt kapjunk.
Csomagoljuk őket fóliába és helyezzük a mélyhűtőbe 10-15 percre.
Alufólián nyújtsuk ki külön a tésztákat.
A lilára helyezzük rá a kéket, majd a zöldet, ezután a citrom és a narancssárgát, végül a pirosat.
Ezután szeleteljük fel vékonyan, de nem muszáj felszeletelni.
Előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.