Szivárvány falatok
Szivárvány falatok
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 30 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • cukor - 10 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • só - 1 csipetnyi
  • tojás - 1 darab
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • citromsárga, piros és kék ételszínezék - 1 kevés

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°-ra.
  2. A lisztet, a Ramát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a sütőport gyúrjuk össze.
  3. Vágjuk 6 részre.
  4. Keverjük a részekbe az ételszínezékeket: 1. rész: citromsárga, 2. rész: piros és citromsárga, így kapunk narancssárga lesz, 3. rész: piros, 4. rész: kék és piros, így lila színt kapunk, 5. rész: kék, 6. rész: kék és citromsárga, hogy zöld színt kapjunk.
  5. Csomagoljuk őket fóliába és helyezzük a mélyhűtőbe 10-15 percre.
  6. Alufólián nyújtsuk ki külön a tésztákat.
  7. A lilára helyezzük rá a kéket, majd a zöldet, ezután a citrom és a narancssárgát, végül a pirosat.
  8. Ezután szeleteljük fel vékonyan, de nem muszáj felszeletelni.
  9. Előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.