Szivárvány torta
Szivárvány torta
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Hozzávalók

    • cukor - 8 dekagramm
    • liszt - 10 dekagramm
    • tojás - 4 darab
    • ételfesték: piros, sárga, zöld, kék - 1 kevés
    • hullala - 1 darab
    • habfixáló - 1 darab

    Elkészítés:

    1. 6 dkg cukrot és a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A maradék 2 dkg cukrot a tojássárgájával, és a liszttel összekeverjük, majd óvatosan a felvert habhoz forgatjuk úgy, hogy ne törjön össze.
    2. Annyi felé osztjuk a tésztát, ahány színünk van.
    3. Egy 24 cm átmérőjű, kör alakú tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Először a piros szinű tésztát, majd a sárga színű tésztát tesszük a formába. A sárga tészta közepére zöld, a zöld közepére pedig a kék színű tészta kerül. Előmelegitett sütőben, 20-25 percig sütjük.
    4. A hullalát és a habfixálót kemény habbá verjük és torta tetejére kenjük. A habot is színezhetjük ételfestékkel.