Szivárvány torta
Hozzávalók
cukor | 8 evőkanál | |
---|---|---|
liszt | 8 evőkanál | |
tojás | 8 darab | |
olaj | 1 evőkanál | |
sütőpor | 1 darab |
krem
Ráma | 1 púpos evőkanál | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
vaníliás puding | 2 csomag | |
tej | 7 dl | |
ételszínezék több színben | 1 kevés |
Desszertek: Szivárvány torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Nyolc tojásfehérjét kemény habbá verünk. Ebbe rakjuk a cukrot és a tojássárgákat, folyamatos keverés mellett beletesszük az olajat, majd a sütőporos lisztet. Kerek tortaformába megsütjük. Ha kihűlt 3 felé vágjuk. Krém: a pudingokat megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. Közben a Ramát a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a hideg pudingot. Én ötfelé vettem a krémet és ételszínezékkel megfestettem. Ezzel megkenjük a lapokat vegyesen, majd a megmaradt krémet nyomózsákba tesszük és az oldalát is behúzzuk vele. Tetejére meseostya került, amit zselével még behúzhatunk.