Szívárvány torta
Hozzávalók
Tésztához
vékony piskótalap (kerek) | 6 darab |
---|
Krémhez
tej | 6 dl |
---|---|
liszt | 6 evőkanál |
Ráma | 20 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
ételszínezék (piros, kék, citromsárga, zöld) | 1 kevés |
Desszertek: Szívárvány torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Krém: 6 dl tejből és 6 evőkanál lisztből sűrű krémet főzünk. 20 dkg Ramát és 20 dkg porcukrot 1 cs. vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet. Ezt a krémet öt részre osztjuk és különböző színűre színezzük, (piros, narancssárga, zöld, kék, lila.) A narancsot úgy keverjük ki, hogy a citromsárgához adunk kevés pirosat. Minden lapot más színű krémmel kenünk meg. A maradék krémet egyenként zacskóba töltjük, levágjuk a csücskét és a legfelső lapra köröket rajzolunk vele egymás mellé. Az oldalára is jusson a krémből, majd egy széles pengéjű késsel határozott mozdulattal elsimítjuk előbb az oldalát, majd a tetejét is úgy, hogy a torta közepére kerüljön a kés vége és a tortát körbeforgatjuk alatta. Ez 19 cm-es tortaformához való adag, szerintem a 26 cm-hez dupla adag kell.