Feltöltve:

Szívárvány torta

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

vékony piskótalap (kerek)6 darab

Krémhez

tej6 dl
liszt6 evőkanál
Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
ételszínezék (piros, kék, citromsárga, zöld)1 kevés

Desszertek: Szívárvány torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Krém: 6 dl tejből és 6 evőkanál lisztből sűrű krémet főzünk. 20 dkg Ramát és 20 dkg porcukrot 1 cs. vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet. Ezt a krémet öt részre osztjuk és különböző színűre színezzük, (piros, narancssárga, zöld, kék, lila.) A narancsot úgy keverjük ki, hogy a citromsárgához adunk kevés pirosat. Minden lapot más színű krémmel kenünk meg. A maradék krémet egyenként zacskóba töltjük, levágjuk a csücskét és a legfelső lapra köröket rajzolunk vele egymás mellé. Az oldalára is jusson a krémből, majd egy széles pengéjű késsel határozott mozdulattal elsimítjuk előbb az oldalát, majd a tetejét is úgy, hogy a torta közepére kerüljön a kés vége és a tortát körbeforgatjuk alatta. Ez 19 cm-es tortaformához való adag, szerintem a 26 cm-hez dupla adag kell.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem