Szivárványtorta
Desszertek: Szivárványtorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Elkészítjük a 2 tojásos piskótákat. A narancs, citrom, lila és piros ételszínezékkel készült piskótákat sütjük ki először.
Piskóta: 2 tojásfehérjét habbá verünk egy csipet sóval. A két tojássárgát 1 kanál kristálycukorral szintén habbá verünk és hozzáadunk 2 kanál lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Végül a színezőt öntjük bele, amíg el nem érjük a tetszés szerinti színt.
Ramával kikent, lisztezett tortaformába öntjük és megsütjük. Így sütjük ki a piskótákat egyenként, szín szerint. Ha megsültek a piskóták, hagyjuk kihűlni őket és közben elkészítjük a krémet.
A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd langyosan a mascarpone sajthoz keverjük. A növényi tejszínhabot a habfixálókkal kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a csokoládés - mascarpone sajttal.
A piskótákat tetszés szerint sorakoztatva megkenjük a krémmel. A külsejére tegyünk félre a krémből és vonjuk be vele a tortát. Díszíthetjük színes cukorkával, vagy reszelt csokival.