Feltöltve:

Szlovén piskótatekercs

45
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

citrom reszelt héja1 darab
rum1 evőkanál
csokoládé1 evőkanál
szilvalekvár4 evőkanál
darált dió14 dekagramm
cukor1 kevés
Ráma16 dekagramm

A piskótához

Dr. Oetker Sütőpor1 csomag
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
liszt5 evőkanál
kristálycukor5 evőkanál
tojásfehérje5 darab
tojássárgája5 darab

Desszertek: Szlovén piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.

Elkészítés

1

A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, valamint a keményre vert tojásfehérjéket. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral, vagy vékonyan megkenjük Rama margarinnal. Kb. 1 cm vastag rétegben beleöntjük a piskótamasszát, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A megsült piskótát tekerccsé göngyöljük. Amikor kihűlt, kigöngyöljük, megtöltjük a töltelékkel, majd ismét összetekerjük, és egy kis időre betesszük a hűtőszekrénybe. A töltelékhez az olvasztott Ramában kissé megpirítjuk a darált diót és beletesszük a lekvárt, a reszelt citromhéjat, a rumot és a csokoládét. Alaposan összekeverjük és megtöltjük vele a piskótát.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem