Szlovén piskótatekercs
Hozzávalók
A töltelékhez
citrom reszelt héja | 1 darab |
---|---|
rum | 1 evőkanál |
csokoládé | 1 evőkanál |
szilvalekvár | 4 evőkanál |
darált dió | 14 dekagramm |
cukor | 1 kevés |
Ráma | 16 dekagramm |
A piskótához
Dr. Oetker Sütőpor | 1 csomag |
---|---|
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag |
liszt | 5 evőkanál |
kristálycukor | 5 evőkanál |
tojásfehérje | 5 darab |
tojássárgája | 5 darab |
Desszertek: Szlovén piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, valamint a keményre vert tojásfehérjéket. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral, vagy vékonyan megkenjük Rama margarinnal. Kb. 1 cm vastag rétegben beleöntjük a piskótamasszát, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A megsült piskótát tekerccsé göngyöljük. Amikor kihűlt, kigöngyöljük, megtöltjük a töltelékkel, majd ismét összetekerjük, és egy kis időre betesszük a hűtőszekrénybe. A töltelékhez az olvasztott Ramában kissé megpirítjuk a darált diót és beletesszük a lekvárt, a reszelt citromhéjat, a rumot és a csokoládét. Alaposan összekeverjük és megtöltjük vele a piskótát.