Feltöltve:

Szőlős-fahéjas tiramisu

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

csokoládé
vagy evőkanál só (ízlés)
erős feketekávé2 dl
tejszín2 dl
habfixáló1 csomag
mascarpone50 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál
vaníliás cukor2 csomag
porcukor20 dekagramm
tojássárgája4 darab
dióbél10 dekagramm
nagy szemű fehér és piros szőlő vegyesen60 dekagramm
brandy1 dl
babapiskóta25 dekagramm

Desszertek: Szőlős-fahéjas tiramisu a sok Tiramisu recept közül.

Elkészítés

1

A szőlőt megmossuk, leszemezzük, konyharuhába hempergetve szárazra törölgetjük. A nagyobb szemeket félbe-negyedbe vágjuk, késheggyel kiemeljük belőlük a magokat. Félreteszünk a díszítéshez 24-28 fehér, és 16-18 piros, felezett szőlőszemet. Ugyancsak félreteszünk 4 fél diót, a többit darabosra vágjuk, és serpenyőben, mérsékelt tűzön világosbarnára pirítjuk. Azonnal tányérra rakjuk és hagyjuk kihűlni.

2

A tojássárgáját keverőtálban 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, és a fahéjjal jól kikeverjük. Egy másik tálban a maradék porcukorral habosra keverjük a mascarponét, majd kanalanként beledolgozzuk a tojáskrémet. A habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt, és óvatosan a krémhez adjuk. Egy kicsit híg lesz, de ez nem baj.

3

A feketekávét mélytányérba öntjük, elkeverjük a brandyvel, majd egyenként beleforgatjuk a babapiskóták felét, és szorosan egymás mellé helyezve kb. 20x20 cm-es, 7-8 cm magas üvegtál aljára fektetjük. Megkenjük a krém felével, sűrűn megszórjuk a szőlővel, és a dióval, majd a kávéba forgatott maradék babapiskóta, és a maradék krém következik.

4

Tetejét változatosan kirakjuk a félretett szőlőszemekkel, és a diógerezdekkel. Gondosan letakarjuk, és legalább 4 órára hűtőbe helyezzük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

110"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

780"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem