Szőlőtorta nyírfacukorral
Desszertek: Szőlőtorta nyírfacukorral a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tészta (a szőlő kivételével) hozzávalóit alaposan összekeverjük (az olajat és vizet a legvégén adjuk hozzá).
2
Egy olajjal kikent és liszttel megszórt tortaformájú tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 perc alatt kisütjük.
3
Eközben elkészítjük a pudingot: 1 dl tejet kimérünk egy kis tálba, a többit feltesszük melegedni.
4
A kis tálban lévő tejhez hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és a kukoricalisztet; csomómentesre kikeverjük.
5
Amikor forr a tej, ezt beleöntjük. Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és a pépesített körtével.
6
Amikor kisült és kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, majd szőlőszemekkel díszítjük. Alaposan kihűtjük.