Szórt rétes
Hozzávalók
porcukor | 18 dekagramm |
---|---|
liszt | 25 dekagramm |
Ráma | 10 dekagramm |
tej | 2 dl |
tojás | 2 darab |
sütőpor | 1 darab |
citrom héja és leve | 1 darab |
túró | 50 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
mazsola | 5 dekagramm |
só | 1 kevés |
tejföl | 2 dl |
Desszertek: Szórt rétes a sok Rétes recept közül.
Elkészítés
1
25 dkg lisztet, 18 dkg porcukrot, pici sót és sütőport összekeverünk. 5 dkg Ramával kikenünk egy tepsit és a keverék felét, vagy kicsit többet a tepsibe szórjuk. Nem tévedés. Fél kg túrót, egy citrom héját és levét, vaníliás cukrot, valamint a mazsolát összekeverjük, majd a lisztre szórjuk, erre pedig Rama darabkákat rakunk. Rászórjuk a maradék lisztes keveréket és további Rama darabkákat. Végül a tetejére tej, tejföl és tojás keverékét öntjük. Előmelegített, forró sütőben félóra alatt megsütjük.