Szotyis süti
45
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
A töltelékhez
Ráma | 1 csomag | |
---|---|---|
tojássárgája | 3 darab | |
só | 1 kevés | |
sajt | 1 marék | |
magvak | 1 darab |
A tésztához
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
étolaj | 1 dl | |
finomliszt | 80 dekagramm | |
só | 3 pohár | |
cukor | 2 teáskanál | |
élesztő | 1 darab |
Desszertek: Szotyis süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát 4 cipóra osztjuk, és rövid ideig kelni hagyjuk.
2
A Ramát a tojások sárgájával, a sóval, a sajttal és a magvakkal összekeverjük. (Én általában szotyit és szezámmagot használok.)
3
A cipókat egyesével kinyújtjuk, majd mindegyik tetejét megkenjük a Ramás krémmel. Ezután a megkent tésztát feltekerjük, formára vágjuk, és kisebb kockákat formálunk belőle.
A tetejét megkenjük tojássárgájával, és szórunk rá még magvakat.
A sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük!