Sztracsatella kocka
Sztracsatella kocka
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 7 darab
    • cukor - 29 dekagramm
    • liszt - 25 dekagramm
    • kakaópor - 4 dekagramm
    • sütőpor - 2 csapott evőkanál
    • tej - 11 evőkanál
    • narancs reszelt héja - 1 darab

    krem

    • vaníliás pudingpor - 2 csomag
    • cukor - 6 evőkanál
    • tej - 6 dl
    • tejszín - 5 dl
    • csokoládé darabolva - 1.5 tábla
    • narancs reszelt héja - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt sűrűre kikeverjük, majd beledolgozzuk a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, a narancshéjat, valamint a tejet. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk és 190 fokon 20 perc alatt megsütjük.
    2. A pudingból, a cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük, végül belekeverjük a narancshéjat is. A tejszínt felverjük és a darabolt csokival óvatosan a pudinghoz keverjük.
    3. A tésztát félbevágjuk és az alsó lapra simítjuk a krém felét. Befedjük a másik lappal és rákenjük a maradék krémet.