Sztracsatella szelet
Desszertek: Sztracsatella szelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
6 tojásból sütünk egy piskótalapot és félretesszük hűlni.
A krémhez a tejből és a vaníliás pudingporból, valamint a 25 dkg cukorból megfőzzük a pudingot. Ebbe még melegen belekeverjük a narancs lereszelt héját. A levét kifacsarjuk, feloldunk benne egy csomag zselatint, majd felmelegítjük. Hozzákeverjük a pudinghoz és 1-2 kanál narancsszörppel ízesítjük, végül ezt is hagyjuk kihűlni.
Közben felverjük a tejszínt habbá. A csokoládét apró kockákra vágjuk. A kihűlt pudingba lazán beleforgatjuk a tejszínhabot és a csokidarabokat, majd a piskótalapra simítjuk a krémet és hűtőbe tesszük hűlni.
Csokit olvasztunk, majd nyomózsákból, vagy kivágott végű nejlonzacskóból kinyomva, csokidíszeket készítünk. Hideg helyre téve megszilárdul. A lehűlt süteményt kockákra szeleteljük, egy-egy tejszínhabrózsával és csokimintával díszítjük. Nagyon finom és mutatós sütemény.