Feltöltve:

Sztracsatella szelet

150
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojás6 darab
liszt6 evőkanál
cukor6 evőkanál
sütőpor1 csomag

krem

tej1 liter
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
narancs reszelt héja és leve1 darab
narancsszörp2 evőkanál
cukor25 dekagramm
zselatin1 csomag
tejszín3 dl
csokoládé8 dekagramm

Desszertek: Sztracsatella szelet a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

6 tojásból sütünk egy piskótalapot és félretesszük hűlni.

2

A krémhez a tejből és a vaníliás pudingporból, valamint a 25 dkg cukorból megfőzzük a pudingot. Ebbe még melegen belekeverjük a narancs lereszelt héját. A levét kifacsarjuk, feloldunk benne egy csomag zselatint, majd felmelegítjük. Hozzákeverjük a pudinghoz és 1-2 kanál narancsszörppel ízesítjük, végül ezt is hagyjuk kihűlni.

3

Közben felverjük a tejszínt habbá. A csokoládét apró kockákra vágjuk. A kihűlt pudingba lazán beleforgatjuk a tejszínhabot és a csokidarabokat, majd a piskótalapra simítjuk a krémet és hűtőbe tesszük hűlni.

4

Csokit olvasztunk, majd nyomózsákból, vagy kivágott végű nejlonzacskóból kinyomva, csokidíszeket készítünk. Hideg helyre téve megszilárdul. A lehűlt süteményt kockákra szeleteljük, egy-egy tejszínhabrózsával és csokimintával díszítjük. Nagyon finom és mutatós sütemény.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem