Szülinapi csokitorta
Hozzávalók
krem
tej | 1.8 liter | |
---|---|---|
rum, vagy rumaroma | 3 evőkanál | |
kakaópor | 6 evőkanál | |
porcukor | 36 dekagramm | |
Ráma | 36 dekagramm | |
kristálycukor | 24 dekagramm | |
vaníliás cukor | 3 csomag | |
csokoládés pudingpor | 6 csomag |
Máz
étolaj | 5 evőkanál | |
---|---|---|
étcsokoládé | 3 tábla |
Tészta
liszt | 105 dekagramm | |
---|---|---|
tej (kb) | 4 dl | |
tojás | 3 darab | |
só | 3 csipetnyi | |
porcukor | 45 dekagramm | |
szódabikarbóna | 1.5 kávéskanál | |
sütőpor | 1.5 csomag | |
kakaópor | 6 evőkanál | |
Ráma | 15 dekagramm |
Desszertek: Szülinapi csokitorta a sok csokitorta recept közül.
Elkészítés
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd hat, nagy lapot sütünk belőle.
A tejet a pudingporral és a cukrokkal felfőzzük, gyakran kevergetve kihűtjük.
A Ramát habosra keverjük a porcukorral, a rummal, vagy az aromával, majd a teljesen kihűlt pudinggal alaposan összedolgozzuk.
A lapokat megtöltjük a krémmel, kb 3 evőkanálnyit hagyjunk az elemek összeillesztéséhez, majd alufóliával letakarjuk, lenyomtatjuk és hideg helyen hagyjuk, hogy kicsit megpuhuljon a tészta.
A tésztát csíkokra vágjuk, (én 7,5 cm szélesre vágtam), majd a csíkokból ízlés szerint a félretett krémmel összeállítjuk a 4-es illetve a 0-ás számot.
A csokit az étolajjal gőz fölött lassan összeolvasztjuk és az összeállított számtortára öntjük.
A máz száradása után ízlés szerint díszítjük. Én saját készítésű mézes fondantból készítettem a virágokat. A szárakhoz pedig kevés Ramát kevertem ki porcukorral, azt színeztem zöldre.