Szülinapi dobostorta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 8 evőkanál | |
liszt | 8 evőkanál |
A krémhez
tojássárgája | 5 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 20 dekagramm | |
kakaó | 5 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 30 dekagramm |
A tetejére
kristálycukor | 20 dekagramm |
---|
Desszertek: Szülinapi dobostorta a sok szülinapi torta recept közül.
Elkészítés
A 8 egész tojást, 8 evőkanál cukorral felverjük, majd kanalanként belekeverjük a 8 evőkanál lisztet. Kerek vagy hosszú sütőlapon 6-7 lapot sütünk belőle.
Az 5 tojássárgáját 20 dkg cukorral sűrűre felfőzzük, majd a tűzről levéve 5 dkg kakaót teszünk bele. Összekeverjük, és a 30 dkg Vajas ízt hozzákeverjük. Hideg vízben hagyjuk kihűlni, majd gépi keverővel átkeverjük. Ezzel a krémmel kenjük meg a tortalapokat.
A legfelső lapot külön hagyjuk, megkenjük a karamellizált cukorral (20 dkg cukrot megpirítunk, és még melegen rákenjük). Mielőtt kihűl, éles késsel bejelöljük a szeletek helyét. Dermedés után helyezzük rá a torta tetejére.
A torta oldalát bekenjük a maradék krémmel, és a torta tetejét ízlésünk szerint díszítjük.