Szülinapi epertorta
Desszertek: Szülinapi epertorta a sok szülinapi torta recept közül.
Elkészítés
A 10 db tojást szétválasszuk, a 10 db tojássárgát és a cukrot habosra keverjük,ezután a sütőport és a lisztet elkeverjük benne.
Kézi habverővel össze dolgozzuk a tojásfehérjét a sárgával óvatosan , ezután beleöntjük a sütőpapírral kibélelt torta formába és fél óra alatt készre sütjük.
Ugyan ezt megcsináljuk még egyszer csak 6 db tojásból,és egy kisebb sütőpapírral kibélelt tepsibe készre sütjük.
Míg a piskóta tészta el készül a pudingport a cukrot és a tejet egy közepes méretű edénybe öntjük és készre főzzük.
Ha kihűlt a puding Rama margarinnal krémesre keverjük.
A nagyobb piskóta tésztát 3 fele szeljük betöltjük krémmel,így a kisebbet is.
A tésztákat egymásra fektetjük és a gőz felett felolvasztott csokit a torta oldalára kenjük.
Díszítjük mandulával és kókusz reszelékkel hulala habbal és eperrel.Nagyon jól mutat ha a habra hagyunk egy kis csokit és rá reszeljük.
Hűtőszekrénybe tesszük, hagyjuk dermedni egy kicsit és lehet is fogyasztani.