Szülinapi virágkosár torta
Hozzávalók
Tészta
tojás | 6 darab |
---|---|
liszt | 6 evőkanál |
cukor | 6 evőkanál |
átszitált kakaópor | 2 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
étkezési keményítő | 1 evőkanál |
krem
magozott meggybefőtt | 1 pohár |
---|---|
puncs ízű pudingpor (főzös) | 1 csomag |
cukor a meggy édességétől függően | 3 evőkanál |
tejszín | 2 dl |
habfixáló | 1 csomag |
Díszítés
tejszín | 4 dl |
---|---|
habfixáló | 2 csomag |
zöld ételfesték | 1 pár csepp |
kakaópor | 1 kevés |
Desszertek: Szülinapi virágkosár torta a sok szülinapi torta recept közül.
Elkészítés
A szokott módon a megadott alapanyagokkal kakaós piskótát sütünk, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.
A meggyet lecsepegtetjük, a levét ha nincs 4 dl, akkor kiegészítjük vízzel és a cukorral, majd a pudingporral sűrűre főzzük. Gyakran kevergetve, hogy ne bőrösödjön meg, langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a meggyet is.
A tejszínt a habfixálóval keményre verjük.
A kihűlt tortát 3 részre vágjuk, majd betöltjük: az alsó tésztalapot. Kicsit meglocsoljuk rummal, vagy meggylikőrrel és úgy töltjük, hogy középre tejszínhabot teszünk, köré meggyes krémet, majd megint tejszínhabot. Így haladunk körönként kifelé. Rátesszük a második lapot, azt is meglocsoljuk kevés rummal, vagy likőrrel és betöltjük az előbbi módon. Rátesszük, majd kicsit rá is nyomkodjuk a 3. lapot.
Felverjük a habfixálókkal a díszítéshez a tejszínt, 4 evőkanálnyit kiveszünk belőle, 2 evőkanálnyihoz kakaót keverünk, 2 evőkanálnyihoz pedig kevés ételfestéket a díszítéshez.
Vékonyan bevonjuk a torta oldalát és a tetejét tejszínnel, majd az oldalát kosárfonás mintával díszítjük a fehér és a barna tejszínhab segítségével.
Házi készítésű mézes fondantból formázott virágokkal és a zöldre színezett tejszínhabbal feldíszítjük. A kosár füle egy formára hajtott drót, amit bevontam alufóliával és vékonyra sodort fondattal tekertem körbe.