Feltöltve:

Tamás szelet

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojássárgája5 darab
cukor25 dekagramm
forró víz10 evőkanál
liszt25 dekagramm
szódabikarbóna1 csipetnyi

krem

Ráma25 dekagramm
porcukor25 dekagramm
darált dió10 dekagramm
tej2 dl
rum0.5 dl
liszt2 evőkanál

Hab

porcukor25 dekagramm
tojásfehérje5 darab

Tetejére

olvasztott vagy reszelt csokoládé a tetejére1 kevés

Desszertek: Tamás szelet a sok

Elkészítés

1

A tojássárgáját a cukorral, a forró vízzel kikeverjük, majd a lisztet és a szódaport keverjük hozzá. Ramával kikent, lisztezett tepsiben (kb: 28x35 cm) 180 fokon megsütjük, de csak világosra szabad, mert a széle kiszárad nagyon! Közben a Ramát a porcukorral kikeverjük, beledobjuk a darált diót és a rumot. A tejben a lisztet sűrű péppé főzzük, és ha kihűlt, a Ramás krémhez keverjük. A krémet a tésztára simítjuk. A tojásfehérjéket - gőz fölött- elkezdjük verni, és apránként hozzáadjuk a porcukrot, és addig verjük amíg szép fényes, sima nem lesz. Ha kihűlt a krémre simítjuk. A tetejére lehet csurgatott csokit, vagy reszelt csokit is tenni. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem