Tangó szelet
Tangó szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • piskótatallér - 1 csomag
    • csokoládé olvasztva - 1 tábla

    A tésztához

    • liszt - 30 dekagramm
    • Ráma - 5 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • porcukor - 10 dekagramm
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • kakaópor - 1 evőkanál
    • tej - 1 kevés

    A krémhez

    • tej - 1 liter
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A hozzávalókat összegyúrjuk és annyi tejet teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Két lapot sütünk belőle előmelegített, kb. 170 fokos sütőben, sütőpapíron, közepes tepsiben. Kb. 10 perc alatt megsül.
    2. A krémhez felfőzzük a pudingokat a tejjel, majd kihűtjük. A Ramát alaposan kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
    3. A krémet kétfelé osztjuk, az egyik felét a két lap közé, a másikat a lap tetejére simítjuk. Kirakjuk sorban a piskótatallérokkal és ízlés szerinti mennyiségű olvasztott csokival meglocsoljuk.
    4. Pár óra, esetleg egy éjszaka pihentetés után tálalható.