Tangó szelet
Hozzávalók
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 40 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
kakaó | 1 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tej | 1.1 liter | |
vaníliás pudingpor | 3 csomag | |
piskótatallér | 1 csomag |
Desszertek: Tangó szelet a sok
Elkészítés
1
A tésztához 30 dkg lisztet, 20 dkg porcukrot, 5 dkg Ramát, 1 tojást, 1 evőkanál kakaót és 1 csomag sütőport 1 dl tejjel összegyúrunk, majd két lapot sütünk a nagy tepsi hátán belőle. A krémhez 20 dkg Ramát 20 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral jó habosra kikeverünk. 1 l tejben 3 csomag vaníliás pudingot felfőzünk. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a Ramával kikevert porcukrot. A krém felét a két lap közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére. A felső krémre szép sorjában kerek piskótatallérokat rakunk, ezek tetejét megcsurgatjuk olvasztott csokoládéval. Hűtőbe tesszük és kb. 2 óra múlva fogyasztható.