Tangó szelet
Tangó szelet
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 30 dekagramm
  • porcukor - 40 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • kakaó - 1 evőkanál
  • sütőpor - 1 csomag
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • tej - 1.1 liter
  • vaníliás pudingpor - 3 csomag
  • piskótatallér - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A tésztához 30 dkg lisztet, 20 dkg porcukrot, 5 dkg Ramát, 1 tojást, 1 evőkanál kakaót és 1 csomag sütőport 1 dl tejjel összegyúrunk, majd két lapot sütünk a nagy tepsi hátán belőle. A krémhez 20 dkg Ramát 20 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral jó habosra kikeverünk. 1 l tejben 3 csomag vaníliás pudingot felfőzünk. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a Ramával kikevert porcukrot. A krém felét a két lap közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére. A felső krémre szép sorjában kerek piskótatallérokat rakunk, ezek tetejét megcsurgatjuk olvasztott csokoládéval. Hűtőbe tesszük és kb. 2 óra múlva fogyasztható.