Feltöltve:

Tarka charlotte

45
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás5 darab
kristálycukor12.5 dekagramm
liszt10 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor1 evőkanál
lekvár1 darab

krem

túró25 dekagramm
tejszín4 dl
habfixáló2 csomag
porcukor15 dekagramm
eper, vagy bármilyen gyümölcs20 dekagramm

Desszertek: Tarka charlotte a sok Charlotte recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat kettéválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor negyedével összekeverjük, majd a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan a tojások sárgájához adjuk, majd apránként hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és a piskóta felét ráhalmozzuk úgy, hogy a halmok között maradjon hely. A maradék tésztához hozzáadjuk a kakaóport, majd ezt a halmok közötti helyre rakjuk. Ha kész, a tetejét óvatosan egyenletesre simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, kiterített konyharuhára tesszük és feltekerjük. Míg hűl elkészítjük a krémet. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval keményre verjük, hozzáadjuk az áttört túrót és a darabokra vágott epret. A piskótát megkenjük lekvárral, feltekerjük és 1 cm vastagon felszeleteljük. Egy tálat kibélelünk fóliával, erre helyezzük a piskótatekercseket, ráhalmozzuk a túrós habot és befedjük a maradék tekerccsel. Hűtőben dermesztjük legalább 2 órát.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem