Tarka Süti
Tarka Süti
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • natúr joghurt - 2 pohár
  • kristálycukor - 1 pohár
  • étolaj - 1 csapott mokkáskanál
  • liszt - 4 pohár
  • tojás - 2 darab
  • sütőpor - 1 csomag
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • só - 1 csipetnyi
  • keserű kakaópor - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. A joghurtokat egy keverőtálba öntjük és beleütjük a tojásokat.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és pár perc alatt habverővel összekeverjük, majd beletesszük az olajat is. Ha kétféle ízesítésűt szeretnénk készíteni, akkor ennél a fázisnál lehet kettévenni a tésztát és külön-külön tovább folytatni.
  3. Már csak a sütőporral elkevert lisztet kell fakanállal belekeverni és kész is. A piskótatésztához hasonló sűrűségű tésztát kell kapnunk, ha pl. az ízesítők miatt - főleg a kakaóportól - esetleg nem annyira folyós, akkor pici tejjel lazíthatunk rajta.
  4. Ramával kikent, lisztezett, közepes tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben kb. 35-40 percig, tűpróbáig sütjük.