Tarka szelet
Hozzávalók
tojás | 4 egész | |
---|---|---|
porcukor | 30 dekagramm | |
Rama margarin | 25 dekagramm | |
tejföl | 2 dl | |
liszt | 30 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
citromos pudingpor | 1 csomag | |
puncs pudingpor | 1 csomag | |
holland kakaópor | 3 evőkanál |
A tetejére
csokoládé | 10 dekagramm | |
---|---|---|
Rama margarin | 5 dekagramm | |
étolaj | 0.5 dl |
Desszertek: Tarka szelet a sok
Elkészítés
1
A porcukrot a tojással habosra kikeverem, majd lassan hozzáadom a kissé olvadt margarint, és tovább habosítom. Hozzáadom a tejfölt és a sütőporos lisztet.
2
A bekevert tésztát háromfelé osztom. Az egyikbe a citromos, a másodikba a puncsos pudingport, a harmadikba pedig a kakaóport keverem.
3
Két őzgerinc formát olajjal kikenek, és a morzsával meghintem. A tésztát egymásra rétegezem. Mind a két forma aljára sárgamasszát teszek, erre csokis masszát, ennek a tetejére kenem a puncsos masszát.
4
180 fokon megsütöm. Amikor megsült, és kihűlt, a tetejét csokoládéval vonom be.
5
Csokoládémáz: a csokoládét, a margarint és az étolajat gőz fölött felolvasztom, és simára keverem.