Tarka szelet
Tarka szelet
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 4 egész
  • porcukor - 30 dekagramm
  • Rama margarin - 25 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • liszt - 30 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • citromos pudingpor - 1 csomag
  • puncs pudingpor - 1 csomag
  • holland kakaópor - 3 evőkanál

A tetejére

  • csokoládé - 10 dekagramm
  • Rama margarin - 5 dekagramm
  • étolaj - 0.5 dl

Elkészítés:

  1. A porcukrot a tojással habosra kikeverem, majd lassan hozzáadom a kissé olvadt margarint, és tovább habosítom. Hozzáadom a tejfölt és a sütőporos lisztet.
  2. A bekevert tésztát háromfelé osztom. Az egyikbe a citromos, a másodikba a puncsos pudingport, a harmadikba pedig a kakaóport keverem.
  3. Két őzgerinc formát olajjal kikenek, és a morzsával meghintem. A tésztát egymásra rétegezem. Mind a két forma aljára sárgamasszát teszek, erre csokis masszát, ennek a tetejére kenem a puncsos masszát.
  4. 180 fokon megsütöm. Amikor megsült, és kihűlt, a tetejét csokoládéval vonom be.
  5. Csokoládémáz: a csokoládét, a margarint és az étolajat gőz fölött felolvasztom, és simára keverem.