Teadélutáni kávés kocka
Hozzávalók
Tészta
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 12 dekagramm | |
tej | 1.5 dl | |
finomliszt | 22 dekagramm | |
sütőpor | 2 kávéskanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
Ráma | 15 dekagramm |
Máz
Ráma | 4 evőkanál | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
hideg, erős feketekávé | 3 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
mazsola | 2 marék | |
kókuszreszelék | 10 dekagramm |
Desszertek: Teadélutáni kávés kocka a sok
Elkészítés
A sütőt 220 C fokra előmelegítjük. A tojásokat és a cukrot habosra verjük, a tejet hozzáöntjük.
A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a kakaóport összekeverjük, majd a cukros tojáshoz adjuk. A Ramát megolvasztjuk és a tésztába forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt, vagy kilisztezett, kb 30 * 40 cm-es tepsibe simítjuk, és a sütő középső rácsára tolva 20-25 percig sütjük.
Elkészítjük a mázat: a Ramát megolvasztjuk, a porcukrot, a kávét, a mazsolát és a vaníliás cukrot belekeverjük.
Melegen a tészta tetejére kenjük.
A kókuszreszeléket a még folyékony mázra szórjuk, hogy rátapadjon. A mázat dermedni hagyjuk. A kész süteményt kockákra, vagy rombuszokra vágjuk. Kiváló vendégváró sütemény, illetve kávé, tea mellé is tökéletes.