Teasütemény (shortbread)
Teasütemény (shortbread)
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 125 gramm
  • finomliszt - 190 gramm
  • cukor - 50 gramm
  • Dr. Oetker Aroma vanília - 1.5 kávéskanál
  • cukor a szóráshoz - kevés

opcionális összetevők, melyek közül választhatunk még

  • apróra tört csokoládé - kevés
  • őrölt kardamom - 0.5 kávéskanál

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180ºC-ra.
  2. A felkockázott Rama Vajas Ízt, lisztet és cukrot morzsoljuk össze. Ha kicsit már összeállt a tészta, adjunk hozzá vanília aromát is. Ha szeretnénk, most keverjük hozzá az apró darabokra tört vagy reszelt csokoládét, vagy más ízesítő anyagot (pl. kardamomot, vagy levendulát)
  3. Vegyünk egy sütőlemez méretű sütőpapírt, és azon nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra. Innentől két lehetőségünk van: 1. téglalap alakú kisrudakra vágjuk a tésztát. 2. egy 18-20cm-es tortaforma aljára, kör alakúra igazítjuk a tésztát, és - mint a tortát - szeletekre vágjuk (de azért egyben hagyjuk) és a széleit az ujjunkkal megformázzuk.
  4. Szórjuk meg kristálycukorral.
  5. Előmelegített sütőben süssük meg 20 perc alatt, amíg a szélei halvány barna színűek nem lesznek. Hagyjuk teljesen kihűlni. Kávé, tea mellé kiváló!

Sütéshez