Tejbedara datolyamártással
Tejbedara datolyamártással
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • sűrű tejbegríz - 0.5 liter
  • datolya - 1 csomag
  • étcsokival bevont datolyadrazsé (Mekka) - 1 csomag
  • tej - 0.5 dl
  • tejszín - 1 dl
  • mandula - 1 púpos evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • vaniliaaroma - 2 csepp
  • mandula esszencia vagy aroma - 2 csepp

Elkészítés:

  1. 1/2 liter sűrű, édes tejbedarát főzünk, melybe 1 púpozott evőkanálnyi apróra vágott mandulát keverünk, és együtt megfőzzük. Ezután csészékbe öntjük, és félretesszük hűlni és dermedni.
  2. A datolyát apró darabokra vágjuk, robotgépben a tejjel, a tejszínnel, az aromákkal és a vaníliás cukorral mártás sűrűségűre turmixoljuk.
  3. A kihűlt darát tányérra borítjuk, körbeöntjük a datolyamártással, narancsgerezddel, narancshéjjal és a datolyadrazsékkal díszítjük.