Tejbedara datolyamártással
Tejbedara datolyamártással
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • sűrű, édes tejbedara - 0.5 liter
  • őrölt mandula - 1 evőkanál

Datolyamártás

  • datolya - 10 dekagramm
  • vanília aroma/esszencia - 2 csepp
  • mandula aroma/esszencia - 2 csepp
  • tej - 0.5 dl
  • tejszín - 1 dl
  • étcsokival bevont datolya - 1 csomag
  • vaníliás cukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. 1/2 liter sűrű, édes tejbedarát főzünk, amelybe 1 púpozott evőkanálnyi apróra vágott mandulat keverünk, és ezzel együtt megfőzzük a darát. A megfőtt darát csészékbe öntjük, és félretesszük hűlni és dermedni.
  2. A datolyát apró darabokra vágjuk, robotgépben a tejjel, a tejszínnel, az aromákkal, és a vaníliás cukorral mártás sűrűségűre turmixoljuk. A kihűlt darát tányérra borítjuk, és körbeöntjük a datolyamártással. Narancsgerezddel, narancshéjjal és a datolyadrazsékkal díszítjük.