Tejbegrízes-meggyes muffin
Hozzávalók
tej | 5 dl | |
---|---|---|
búzadara | 12.5 dekagramm | |
tojás | 3 darab | |
puha Rama Vajas Íz | 6 dekagramm | |
cukor | 12.5 dekagramm | |
Dr. Oetker vanillincukor 0.5 teáskanál Dr. Oetker Finesse citromhéj, vagy 1 kezeletlen citrom reszelt héja | 1 csomag | |
lecsepegtetett meggybefőtt + a díszítéshez | 35 dekagramm | |
szeletelt mandula | 7.5 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi |
Desszertek: Tejbegrízes-meggyes muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
1
Főzzük meg a darát a sóval elkevert tejben, tegyük félre.
Válasszuk szét a tojásokat, verjük habbá a fehérjét.
Egy másik tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral, vanillincukorral, tojássárgájával, és a citromhéjjal, majd adjuk hozzá a már nem túl meleg grízt. Végül forgassuk bele óvatosan a felvert tojásfehérjét, a lecsepegtetett meggyet és a mandulát.
Kanalazzuk a masszát papír kapszlival kibélelt muffinformába, vagy szilikon muffin sütőformába, és 190 C°-ra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. Díszítsük befőtt meggyel, pirított mandulával.