Tejbegrizes süti
Tejbegrizes süti
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Világos piskóta

    • tojás - 6 darab
    • liszt - 6 evőkanál
    • ek.cukor - 6 darab
    • szódabikarbóna - 1 kávéskanál
    • olaj - 1 evőkanál
    • tej - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A piskótákat külön-külön megsütjük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.A tojássárgáját 3 kanál cukorral 1 ek. olajjal és 1 ek. tejjel fehéredésig keverjük.Hozzáadjuk a lisztet,a szódabikarbónát és kicsit keverjük még.Kanállal lágyan hozzákeverjük a tojásfehérjét.Előmelegített sütőben a legnagyobb lángon 5 percig,utána csökkentve a hőt tűpróbáig sütjük.Kakaós piskóta elkészítése ugyanez,csak 2 ek. lisztel és 1 ek. kakaóval készítjük.
    2. Krém elkészítése: A tejből,cukorból búzadara hozzáadásával sűrű tejbedarát csinálunk.Miután kihűlt hozzákeverjük a habosra felvert margarint a citromhéjával és levével meg a vaniláscukorral együtt.
    3. Süti összeállítása: Egy világos lap rá krém.Kakaós lap rá krém.Végül befedjük az utolsó világos lappal.Bevonjuk a csokimázzal,amit az alábbi módon készítünk el: Egy tűzálló lábosba összekeverjük a porcukrot,a kakaót az olajjal és a tejjel együtt.Feltesszük a gázra és felforraljuk.Ezután egyből az összeállított süteményre öntjük. Miután a csoki megdermedt(kb. 10 perc hűtőben) azonnal szeletelhető,de mint ahogy a legtöbb sütemény másnap finomabb és szebben szelhető.