Tejbegrízes süti, sütés nélkül
Tejbegrízes süti, sütés nélkül
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • tej - 2.5 dl
    • búzadara - 2.5 dl
    • tej - 1 liter
    • Ráma - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • cukor - 1 kevés
    • kakaópor - 1.5 evőkanál

    A tetejére

    • csokimáz - 1 adag

    További hozzávalók

    • négyszögletes háztartási keksz - 40 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A töltelékhez a 2,5 dl tejben elkeverjük a búzadarát. Az 1 liter tejet a Ramával, a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni. Amikor felforrt belekeverjük a búzadarát és 7 percig főzzük. Egy 25×35 cm-es tepsibe egy sor kekszet teszünk. A kész masszával gyorsan kell dolgozni! A kekszen szétterítjük a töltelék felét, majd ismét egy sor keksz következik. A massza másik felébe belekeverjük a kakaót, ráöntjük a kekszre, majd ismét kirakjuk egy sor keksszel. Ha kihűlt, bevonjuk csokimázzal és megszórjuk kókuszreszelékkel vagy egyéb díszítő cukorral. Másnap kockákra vágva tálaljuk.
    2. Egy 25×35 cm-es tepsibe egy sor kekszet teszünk. A kész masszával gyorsan kell dolgozni. A kekszen szétterítjük a töltelék felét, majd ismét egy sor keksz következik.
    3. A massza másik felébe belekeverjük a kakaót, ráöntjük a kekszre, majd ismét kirakjuk egy sor keksszel.
    4. Ha kihűlt, bevonjuk csokimázzal és megszórjuk kókuszreszelékkel, vagy egyéb díszítő cukorral. Másnap kockákra vágva tálaljuk.