csokoládé (tejcsoki, étcsoki vagy fehércsoki)
- 1 tábla
étolaj
- 2 teáskanál
Elkészítés:
A tojássárgákat felverjük (kézi robotgéppel) 2 evőkanál vízzel és 3 evőkanál cukorral. A tojásfehérjéket felverjük (állványos robotgéppel) 1 csipet sóval, 3 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Egy tálba tesszük a sütőport, a lisztet, az étkezési keményítőt és a kakaóport, majd összekeverjük. Ezt a lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, és nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá. A tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig sütjük.
A krémhez 2 csokis pudingot főzünk 3-4 evőkanál cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 2 dl növényi tejszínt némi porcukorral, és a krémhez keverjük.
2 dl felvert tejszínnel és olajjal felolvasztott csokival tetszés szerint díszítjük.