Tejcsokis torta
Tejcsokis torta
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A piskótához

    • tojás - 4 darab
    • víz - 2 evőkanál
    • cukor - 6 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • liszt - 4 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • keserű kakaópor - 2 evőkanál
    • étkezési keményítő - 1 evőkanál

    A krémhez

    • csokis pudingpor - 2 csomag
    • cukor - 4 evőkanál
    • tej - 6 dl
    • tejszín - 2 dl
    • tejcsoki - 1 tábla

    A díszítéshez

    • tejszín - 2 dl
    • csokoládé (tejcsoki, étcsoki vagy fehércsoki) - 1 tábla
    • étolaj - 2 teáskanál

    Elkészítés:

    1. A tojássárgákat felverjük (kézi robotgéppel) 2 evőkanál vízzel és 3 evőkanál cukorral. A tojásfehérjéket felverjük (állványos robotgéppel) 1 csipet sóval, 3 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Egy tálba tesszük a sütőport, a lisztet, az étkezési keményítőt és a kakaóport, majd összekeverjük. Ezt a lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, és nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá. A tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig sütjük.
    2. A krémhez 2 csokis pudingot főzünk 3-4 evőkanál cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 2 dl növényi tejszínt némi porcukorral, és a krémhez keverjük.
    3. 2 dl felvert tejszínnel és olajjal felolvasztott csokival tetszés szerint díszítjük.