Tejcsokoládés-banános macis muffin mogyorókrémmel
Hozzávalók
Tészta
só | 1 csipetnyi | |
---|---|---|
durvára vágott tejcsokoládé | 8 dekagramm | |
puha Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
reszelt kezeletlen citrom héja, vagy 1 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj | 1 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
liszt | 15 dekagramm | |
közepes, puha banán | 3 darab | |
tojás | 3 darab | |
vanillincukor | 1 csomag | |
cukor | 15 darab |
Mogyorókrém
kakaópor | 1 kevés | |
---|---|---|
cukoríró, vagy pár csepp vízzel kikevert porcukor | 1 kevés | |
színes cukor | 1 kevés | |
marcipán | 1 kevés | |
pörkölt mogyoró | 12 dekagramm | |
porcukor | 2.5 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm |
Desszertek: Tejcsokoládés-banános macis muffin mogyorókrémmel a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat és a villával összetört banánokat.
Végül adjuk hozzá a sütőporral és citromhéjjal elkevert lisztet, majd óvatosan keverjük hozzá a tejcsokoládé darabokat.
A masszát töltsük a bélelt formák kétharmadáig, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, 15-18 perc alatt.
A mogyorót erre alkalmas mixerben addig daráljuk, amíg krémes állagú lesz. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, majd a felolvasztott Rama Vajas Ízt. Mixeljük tovább, hűtés után már kenhetjük is a muffinok tetejére.
Fehér marcipánból készítsünk egy korongot az arcának, majd a füleket. Ha barna füleket szeretnénk, gyúrjunk a marcipánhoz kevés kakaóport. Színes cukrokkal adjunk neki orrot, ill. szemeket, ezeket cukoríróval ragasszuk fel. A szájat szintén cukoríróval rajzoljuk rá.