Tejcsokoládés-banános macis muffin mogyorókrémmel
Tejcsokoládés-banános macis muffin mogyorókrémmel
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • só - 1 csipetnyi
    • durvára vágott tejcsokoládé - 8 dekagramm
    • puha Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
    • reszelt kezeletlen citrom héja, vagy 1 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj - 1 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • liszt - 15 dekagramm
    • közepes, puha banán - 3 darab
    • tojás - 3 darab
    • vanillincukor - 1 csomag
    • cukor - 15 darab

    Mogyorókrém

    • kakaópor - 1 kevés
    • cukoríró, vagy pár csepp vízzel kikevert porcukor - 1 kevés
    • színes cukor - 1 kevés
    • marcipán - 1 kevés
    • pörkölt mogyoró - 12 dekagramm
    • porcukor - 2.5 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat és a villával összetört banánokat.
    2. Végül adjuk hozzá a sütőporral és citromhéjjal elkevert lisztet, majd óvatosan keverjük hozzá a tejcsokoládé darabokat.
    3. A masszát töltsük a bélelt formák kétharmadáig, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, 15-18 perc alatt.
    4. A mogyorót erre alkalmas mixerben addig daráljuk, amíg krémes állagú lesz. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, majd a felolvasztott Rama Vajas Ízt. Mixeljük tovább, hűtés után már kenhetjük is a muffinok tetejére.
    5. Fehér marcipánból készítsünk egy korongot az arcának, majd a füleket. Ha barna füleket szeretnénk, gyúrjunk a marcipánhoz kevés kakaóport. Színes cukrokkal adjunk neki orrot, ill. szemeket, ezeket cukoríróval ragasszuk fel. A szájat szintén cukoríróval rajzoljuk rá.