Feltöltve:

Tejfölös-diós torta

45
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1.5 dl
tejföl1.5 dl
tojás1 darab
dióbél10 dekagramm
finomliszt1.5 dl
sütőpor1 teáskanál
kristálycukor1.5 dl
citrom reszelt héja1 darab

Desszertek: Tejfölös-diós torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt bekapcsoljuk és közepesen forróra előmelegítjük. Ez pontosan elég idő arra, hogy összeállítsuk a tésztát. A tejfölt egy tálba kanalazzuk, de a poharat nem dobjuk ki, mert a továbbiakban ez szolgál majd a mérésekhez. A megolvasztott Ramát, a cukrot és a lisztet a tejfölre öntjük. A sütőport, a citromhéjat és a durvára vágott diót rászórjuk, a tojást beleütjük.

2

Fakanállal összekeverjük, és egy 26 cm átmérőjű alacsony peremű,Ramával kikent tortaformába simítjuk. Körben a fél diógerezdekkel díszítjük, majd az előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 30-35 percig sütjük.

3

Langyosan, cikkekre vágva tálaljuk, s minden szeletre 1-1 kiskanál narancslekvárt halmozunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem