Feltöltve:

Tejfölös-diós torta

access_alarm 45
cake Közepes
person_outline 16 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
tejföl1 dl
tojás1 darab
dióbél8 darab
aprított dió25 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
kristálycukor15 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
nosztalgia finomliszt10 dekagramm

Desszertek: Tejfölös-diós torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A sütőt bekapcsoljuk és közepesen forróra előmelegítjük.

2. lépés

Ezalatt összeállítjuk a tésztát. A tejfölt egy tálba kanalazzuk, de a poharat nem dobjuk ki, mert a továbbiakban ez szolgál majd a mérésekhez.

3. lépés

A megolvasztott margarint, a cukrot és a lisztet a tejfölre öntjük. A sütőport, a citrom héját és a durvára vágott diót rászórjuk, majd a tojást beleütjük.

4. lépés

Fakanállal összekeverjük és egy 26 cm átmérőjű alacsony peremű, margarinnal kikent tortaformába simítjuk.

5. lépés

Körben fél diógerezdekkel díszítjük, majd az előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 30-35 percig sütjük.

6. lépés

Langyosan, cikkekre vágva tálaljuk, s minden szeletre 1-1 kis kanál narancslekvárt halmozunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem