Tejfölös gyümölcskocka
Desszertek: Tejfölös gyümölcskocka a sok
Elkészítés
A tepsi alját egy réteg keksszel kirakjuk. A porcukrot és a vaníliás cukrot a tejfölben alaposan elkeverjük. Az édes tejfölt ezután a lerakott kekszrétegre öntjük és elsimítjuk. A krém tetejére is kekszréteg kerül.
A kekszeket kissé lenyomkodjuk, de nem nagyon, elsüllyedniük nem szabad. Minden keksz tetejére egy-egy gyümölcs kerül: eper esetében célszerű a gyümölcsöt félbevágni, a kivi és a banán értelemszerűen felszeletelve kerül rá.
A tortazselét előírás szerint elkészítjük, kissé hűlni hagyjuk, majd amikor dermedni kezd, óvatosan a süti tetejére öntjük.
Az összeállított finomságot hűtőben legalább 6 órán keresztül dermesztjük, majd a kekszek mentén kockákra szelve kínáljuk. Egyszerű, de nagyon finom sütemény.