Tejfölös pudingos szelet
Hozzávalók
A tetejére
tejföl | 2 doboz | |
---|---|---|
porcukor | 5 evőkanál | |
zselatin kakaópor | 10 gramm | |
tortadara | 1 darab |
A tésztához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 18 dekagramm | |
víz | 1 dl | |
olaj | 0.5 dl | |
liszt | 15 dekagramm | |
rétesliszt | 10 dekagramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 csomag | |
kakaó | 2 evőkanál | |
só | 1 csipetnyi | |
citromlé | 1 pár csepp |
A krémhez
tej | 8 dl | |
---|---|---|
vanília pudingpor | 2 csomag | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
cukor | 6 evőkanál |
Desszertek: Tejfölös pudingos szelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A pudingot a szokott módon megfőzzük, majd néha megkeverve, hűlni hagyjuk.
Tészta: a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vizet, majd az olajat és folyamatosan keverjük. A sütőporos lisztet kanállal könnyedén hozzákeverjük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét verjük tovább a citromlével, majd könnyedén beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral bélelt, normál tepsibe öntöm a massza felét. A másik felébe belekeverem a kakaóport, és ráöntöm a sárga tészta tetejére, majd villával kicsit márványosra keverem.
Erre jön a langyosra hűlt puding, teáskanállal rákanalazom, és 200 fokon, 5 percig, majd 180 fokon 40-45 perig sütöm, ajtónyitás nélkül.
A tejfölöket a cukorral kikeverem. Kiveszek belőle 2 dl-nyit, és feloldom benne a zselatint, majd a többi krémhez keverem. A kész krémet a kihűlt süti tetejére kenem, megszórom tortadarával vagy kakaóporral, és egy éjszakára a hűtőbe teszem.