Tejkrémes csokoládészelet
Hozzávalók
vanília cukor |
---|
krem
porcukor | 25 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
tej | 7 dl | |
liszt | 1 evőkanál | |
tejföl | 3 dl | |
tejszín ízű pudingpor | 3 csomag |
Tészta
szódabikarbóna | 1 kávéskanál | |
---|---|---|
liszt | 40 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
méz | 2 evőkanál | |
Ráma | 5 dekagramm | |
kakaó | 2 evőkanál | |
tojás | 2 darab |
Tetejére
tortabevonó csoki, vagy csak porcukor | 1 darab |
---|
Desszertek: Tejkrémes csokoládészelet a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A tojást, a kakaót, a mézet, a Ramát, és a porcukrot gőz fölött összekeverjük. Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két lapot sütünk belőle. A Ramát kikeverjük a porcukorral. A pudingport összekeverjük a liszttel, a tejföllel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük, majd összekeverjük a Ramás krémmel. A krémet a két lap közé töltjük.
Elég lágy tésztát kapunk, ezért erősen lisztezett deszkán kell nyújtani. A mézes lapokkal ellentétbe igen hamar megpuhul. Nagyon finom és kiadós sütemény.