Feltöltve:

Tejszelet

access_alarm 45
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz8 dekagramm
víz3 evőkanál
tojás8 darab
tej3 dl
finomliszt30 dekagramm
sütőpor1 csomag
habtejszín8 dl
zselatin3 dekagramm
kristálycukor5 evőkanál
étcsokoládé25 dekagramm
kakaópor4 dekagramm
vaníliás cukor5 csomag
mézes sütemény fűszerkeverék1 teáskanál

Desszertek: Tejszelet a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját a cukorral elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A vizet és a puha (szoba-hőmérsékletű) Ramát hozzáadjuk, majd 1-2 percig tovább habosítjuk.

2. lépés

A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a mézes fűszerkeverékkel összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros, Ramás masszára tesszük

3. lépés

A kakaós, lisztes keverék egyharmadát rászitáljuk és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.

4. lépés

Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk. A massza felét egyenletesen, 33x32 cm-es lappá simítjuk rajta. Nem kell megijedni attól, hogy vékony lesz, mert a sütőportól megnő és amúgy sem kellenek vastag lapok a süteményhez. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 10-12 percig sütjük. A maradék masszából még egy vékony tésztalapot sütünk ugyanígy. Mindkettőt hűlni hagyjuk.

5. lépés

Elkészítjük a krémet. Ehhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk és kevergetve felforraljuk. Továbbra is szüntelenül kevergetve a zselatint beleszórjuk, kis lángon 1-2 percig főzzük, pontosabban addig, amíg a zselatin felolvad benne.

6. lépés

Megvárjuk, amíg langyosra hűl, ez pontosan elég idő arra, hogy a tejszínt kemény habbá verjük, amibe azután apránként belecsurgatjuk a már csak langyos, zselatinos tejet. Ezt a könnyű habot gyorsan, mielőtt megdermedne, rásimítjuk az egyik tésztára. A másik tésztalapot ráillesztjük és egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk.

7. lépés

1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a tejszínes tölteléke biztosan megdermedjen. A bevonáshoz való vizet egy kis lábasba kanalazzuk, a Ramát hozzáadjuk és kis lángon kevergetve felolvasztjuk. A csokoládét apránként beleszórva felolvasztjuk úgy, hogy amikor a fele csoki belekerült, lehúzzuk a tűzről, különben túlmelegszik és összeáll egy kemény, kezelhetetlen tömbbé.

8. lépés

A sütemény tetején elsimítjuk. Éles késsel rögtön bejelöljük rajta a szeletek helyét nagyjából 8x3 cm-eseket, mert csak így tudjuk majd szépen szeletelni. Dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel az előre bejelöltek szerint felszeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 25"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem